آبگوشت قنبید یا آبگوشت کلم قمری از غذاهای محلی استان قم است
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی قم – آبگوشت قنبید (کلم قمری)

استان قم با قدمتی بیش از ۷ هزار سال

استان قم واقع در مرکز ایران و در همسایگی با استان‌های سمنان، تهران، اراک و اصفهان واقع شده و یکی از استان‌های کم‌مساحت ایران است. بسیاری استان و شهر قم را به واسطه وجود حرم مطهر حضرت معصومه، شهری مذهبی دانسته و با دیگر جاذبه‌های گردشگری آن آشنا نیستند. طبق برآورد کارشناسان تاریخ‌شناسی، قدمت شه قم به بیش از ۷ هزار سال قبل برمی‌گردد. بنابراین این استان محله‌های قدیمی ارزشمندی دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. علاوه بر این، استان قم غذاهای بومی متنوعی دارد که ریشه در قدمت ۷ هزار ساله استان دارد. از جمله غذاهای محلی قم می‌توان به آبگوشت قنبید، آبگوشت هویج برگه، آش قونبیه، آش پتله، ماشاب، پتله پلو و غیره اشاره کرد.

در این پست آموزشی و در ادامه معرفی غذاهای محلی ایران، به آموزش آبگوشت قنبید (کلم قمری) می‌پردازیم. جالب است بدانید این آبگوشت ثبت ملی شده است. برای مشاهده مواد مورد نیاز و طرز تهیه آبگوشت قنبید در ادامه با ما همراه باشید.

مواد مورد نیاز برای تهیه آبگوشت قنبید (کلم قمری)

گوشت سردست گوسفندی نیم کیلو

گندم پوست کنده ۱۰۰ گرم

لوبیا سفید ۲۰۰ گرم

پیاز ۳ عدد

کلم قمری یا قنبید ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

پودر لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه، ادویه، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت قنبید

گندم و لوبیا سفید را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شده و سریع‌تر پخته شوند. سپس آنها را با حدود دو لیتر آب می‌گذاریم تا بپزد.

در ادامه پیازها را خرد کرده و با روغن کمی تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس ادویه و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. پیاز سرخ شده و گوشت سردست را به گندم و لوبیا اضافه می‌کنیم. آب درون قابلمه باید تا حدی باشد که روی گوشت را کامل بگیرد. پس از نیم‌پخت شدن گوشت، کلم قمری را پوست کنده و چند تکه می‌کنیم. سپس به همراه رب گوجه فرنگی، پودر لیموعمانی، نمک و فلفل به آبگوشت قنبیه اضافه می‌کنیم. پس از پخت کامل گوشت و لعاب انداختن آبگوشت، این غذای خوشمزه آماده سرو است.

4 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی قم – آبگوشت قنبید (کلم قمری)”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *