طرز تهیه لنجو یا آبگوشت ماهی از غذاهای محلی استان سیستان
بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان – آبگوشت ماهی یا لنجو

طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) یکی از غذاهای محلی زابل

مدتی است سفرهای خود را به استان های مختلف ایران آغاز کرده ایم. سفری متفاوت و جذاب که از شمال و شرق و غرب ایران را پوشش داده و اکنون در استان های جنوبی کشور چهار فصلمان سپری می شود. امروز سفری به دیار آفتاب و بادهای موسمی سیستان و بلوچستان خواهیم داشت. سفری از جنس تنوع غذایی…

استان سیستان و بلوچستان به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص و تنوع گیاهی بالای خود، در هر شهر و روستا، آداب غذایی متفاوتی دارد. متاسفانه این استان زیبا آنچنان که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته و جاذبه های گردشگری آن محروم مانده است.

یکی از جاذبه های گردشگری این استان، تنوع غذایی بالا و ذائقه خاص مردمان این دیار است. سال های گذشته و در زمان پرآبی دریاچه هامون، صیادی یکی از مشاغل رایج این منطقه بود. به دلیل تنوع بالای ماهی های هامون، طبخ غذا با ماهی هم رواج بالایی داشت. یکی از این غذاهای خوشمزه و خاص این منطقه، آبگوشت ماهی یا لنجو است که در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه آن می پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه آبگوشت ماهی

پیاز

روغن

دوغ

ماهی

آچار زابلی (نوعی سس تند)

زردچوبه، ادویه، نمک و فلفل

طرز تهیه لنجو

لنجو یا آبگوشت ماهی معرفی مواد اولیه و طرز تهیه آن

ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم تا سبک شود. سپس ادویه، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در ادامه دوغ را اضافه کرده و و هم میزنیم تا جوش بیاید. باید دوغ را به طور مرتب هم زد تا بریده بریده نشود. پس از جوش آمدن دوغ، نوبت اضافه کردن ماهی به همراه آچار و نمک است. اجازه می دهیم ماهی به خوبی درون دوغ پخته شود. پس از پخت ماهی لنجو یا همان آبگوشت ماهی آماده سرو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *