آش خشکبار همدان یکی از غذاهای مقوی و خوشمزه استان همدان است
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان همدان – آش خشکبار

غذاهای محلی همدان، پایتخت هخامنشیان

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران، همچنین از پایتخت‌های حکومت هخامنشیان است. این استان از شمال با استان‌های زنجان و قزوین، از جنوب با استان لرستان، از شرق با استان مرکزی و از غرب با استان‌های کردستان و کرمانشاه همسایه است.

این استان جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و فرهنگی فراوانی دارد که مشهورترین آنها عبارتند از غار علیصدر، گنج‌نامه، آرامگاه بابا طاهر و آرامگاه ابوعلی سینا. این استان علاوه بر جاذبه‌های فراوان گردشگری، تنوع غذایی بالایی هم دارد.

ارامگاه باباطاهر از جاذبه‌های گردشگری استان همدان است.
ارامگاه باباطاهر از جاذبه‌های گردشگری استان همدان است.

یکی از غذاهای محلی استان همدان که بسیار خوشمزه و مقوی است، آش خشکبار نام دارد. در تهیه این آش از انواع مختلف خشکبار استفاده می‌شود. به همین خاطر یک غذای کامل و مقوی است که یک کاسه از آن می‌تواند نیازهای روزانه بدن به مواد معدنی و ویتامین‌‌ها را تامین نکند. در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه آش خشکبار همدانی می‌پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه آش خشکبار

سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو

عدس نصف پیمانه

نخود یک پیمانه

لوبیا یک پیمانه

گوشت ۲۰۰ گرم

برگه زردآلو نصف پیمانه

آلبالو خشک نصف پیمانه

برگه هلو نصف پیمانه

آلوی خشک ترش نصف پیمانه

پیاز یک عدد

فلفل، نمک، زردچوبه به میزان لازم

سرکه ۲ قاشق غذاخوری

شیره انگور (دلخواه) به میزان لازم

طرز تهیه آش خشکبار

همه حبوبات را از شب قبل خیس کرده و آب آن را چندین بار عوض می‌کنیم. خشکبار را هم از شب قبل در آب ولرم خیس می‌کنیم. برای پخت آش، پیاز را خرد کرده و کمی تفت می‌دهیم، سپس ادویه‌ها و فلفل را اضافه کرده و در حدی که عطر ادویه‌ها آزاد شود، تفت می‌دهیم. در ادامه گوشت و حبوبات را اضافه کرده و به میزان لازم آب اضافه می‌کنیم تا به خوبی پخته شوند. در اواخر پخت (۳۰ دقیقه پایانی) خشکبار و سبزی آش را اضافه می‌کنیم تا با سایر مواد پخته شوند. در پایان پخت در صورت تمایل می‌توان شیره و سرکه را به آش اضافه می‌کنیم.

2 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان همدان – آش خشکبار”

  1. این آش همدانی بسیار مقوی و خوشمزه است. به همه هموطنان توضیه میکنم حتما درست کنن و لذت ببرن از طعم کم نظیرش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *