آش دنگو غذای محلی یاسوج است
بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی استان کهگیلویه – آش دنگو

آش دنگو سرشار از خواص غذایی

استان کهگیلویه و بویراحمد در همسایگی استان های خوزستان، چهارمحال بختیاری، اصفهان، فارس و بوشهر واقع شده است. یکی از جاذبه های گردشگری این استان نسبتا کوچک، زندگی عشایری رایج در ییلاق های سرسبز و زیبای آن است. استان کهگیلویه با توجه به پوشش گیاهی مختلفی که دارد، از تنوع غذایی بالایی برخوردارست.

زندگی عشایری در این استان، باعث شده تا مواد غذایی متنوع و سبزی های محلی تازه جایگاه ویژه ای در سفره اهالی این استان داشته باشد. یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب این استان که طبخ و مصرف آن در فصل بهار بین اهالی استان بسیار رایج است، آش دنگو است.

در تهیه این آش از انواع حبوبات در کنار گندم استفاده می شود. به همین خاطر خواص غذایی فراوانی دارد. در ادامه مواد مورد نظر و طرز تهیه این آش را در کنار هم بررسی می کنیم.

مواد مورد نظر برای تهیه آش دنگو

عدس 1 پیمانه

لیزک (نوعی سبزی محلی که در فصل بهار رشد می کند)

لوبیا چشم بلبلی ¼ پیمانه

ماش ¼ پیمانه

نخود ¼ پیمانه

گندم نصف پیمانه

پیاز بزرگ 1 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش دنگو

همه حبوبات را از شب قبل در آب ولرم خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض می کنیم. برای تهیه آش، ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم. سپس ادویه ها هم اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سپس آب را اضافه کرده و اجازه می دهیم جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، گندم را همراه با حبوبات به آب اضافه کرده و اجازه می دهیم به خوبی پخته شوند.

آش دنگو یکی از غذاهای محلی استان کهگیلویه است که با انواع حبوبات و گندم طبخ میشود

در اواسط پخت، سبزی های محلی را خرد کرده و به آش اضافه می کنیم. در هنگام سرو آش می توان آن را همراه با کشک نوش جان کرد.

1 دیدگاه برای “غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی استان کهگیلویه – آش دنگو”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *