طرز تهیه آش دوغ اردبیل به همراه مواد اولیه
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان اردبیل – آش دوغ

آش دوغ اردبیل، معروف‌ترین آش استان

در ادامه گشت و گذار در بین استان‌های کشور عزیزیمان و معرفی غذاهای محلی هر استان، امروز به استان آذری زبان اردبیل سفر کرده و گردش خوشمزه‌ای در این استان رقم خواهیم زد. یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار این استان که امروز قصد آموزش آن را داریم، آش دوغ اردبیل است. آش دوغ از معروف‌ترین غذاهای استان اردبیل است که مخصوصا در شب‌های سرد زمستان، همراه همیشگی سفره‌های اهالی استان است.  برای تهیه این آش به ماست یا دوغ محلی ترجیحا ترش، نخود و گوشت چرخ کرده نیاز دارید. در ادامه به معرفی کامل مواد مورد نیاز برای تهیه آش دوغ  و طرز تهیه آن می‌پردازیم.

مواد مورد نیاز برای تهیه آش دوغ اردبیل

برنج  1 پیمانه

تخم مرغ 1 عدد

ماست ترش 2 کیلوگرم

نخود 1 پیمانه

گوشت چرخ کرده 200 گرم

آب یا دوغ 2 لیتر

پیاز رنده شده 1 عدد

سیر خرد شده یک بوته

سبزی آش (گشنیز، شوید، نعناع، پیازچه) نیم کیلو

نمک و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ اردبیل

برای پخت این آش لازم است برخی مواد آن را از شب قبل آماده کنید. برای شروع بهتر است از شب قبل نخود را با آب ولرم خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس نخودها را در قابلمه ریخته و می‌پزیم. یک عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را می‌گیریم. سپس گوشت چرخ کرده را همراه با کمی نمک، زردچوبه و ادویه با پیاز مخلوط کرده و به صورت گلوله‌های کوچک درمیاوریم. در ماهیتابه کمی روغن ریخته و قلقلی‌ها را تفت می‌دهیم.

اکنون به سراغ پخت خودِ آش می‌رویم. ابتدا برنج را شسته و به صورت خام درون یک قابلمه بزرگ به همراه ماست و تخم مرغ مخلوط می‌کنیم. به آرامی مواد را مخلوط می‌کنیم تا ماست نبرد و تخم مرغ با سایر مواد کاملا ترکیب شود. سپس آب یا دوغ را اضافه کرده و حرارت شعله را زیاد می‌کنیم تا جوش بیایید. در این فاصله باید مدام مواد را هم بزنیم تا ماست و دوغ نبرند. پس از جوش آمدن مواد، تا چند دقیقه همچنان به هم زدن ادامه می‌دهیم، سپس نخودها را افزوده، شعله را کم کرده و درب قابلمه را می‌بندیم تا به به تدریج آش پخته و جا بیوفتد. بعد از حدود 2 ساعت گوشت‌های قلقلی و سبزی خرد شده به همراه سیر را به آش اضافه می‌کنیم. بعد از افزودن همه مواد، 20 الی 30 دقیقه زمان لازم است تا سبزی‌ها پخته و آش به خوبی جا بیوفتد.آش دوغ اردبیل، غذای محلی استان اردبیل


ما در گودپک در نظر داریم تا با معرفی غذاهای محلی ایران به تفکیک استان، به شناخت بهتر جاذبه‌های خوراکی شهرهای مختلف بپردازیم. اگر شما هم مایل هستید تا غذاهای محلی استان خود را با ما به اشتراک بگذارید، کافیست به اینستاگرام گودپک مراجعه نموده و به هشتگ #هراستان_یک_غذا بپیوندید.

2 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان اردبیل – آش دوغ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *