مواد اولیه و طرز تهیه آش گوشت خرم آباد
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان لرستان – آش گوشت خرم آباد

آش گوشت خرم آباد، غذای رسمی مجالس

استان لرستان در غرب کشور و در همسایگی استان‌های ایلام، کرمانشاه، همدان، اراک، اصفهان، چهارمحال بختیاری و خوزستان واقع شده است. آش گوشت یا زیر برنجی یکی از غذاهای محلی این استان است. در وهله اول و از نام غذا این طور به نظر می‌رسد که مانند سایر آش‌ها، نوعی آش است که با سبزی و همراه با گوشت و سایر مخلفات پخته می‌شود. اما برخلاف تصور، آش گوشت یا زیر برنجی مانند چلو گوشت می‌ماند. سرو آن در مراسم‌های رسمی خرم آباد بسیار مرسوم است.

برای سرو این غذا، ابتدا برنج را درون سینی‌های بزرگ مسی که با نام مجمع شناخته می‌شود، ریخته و لابه‌لای آن را آش گوشت می‌ریزند. هر مجمع معمولا برای ۳ نفر در نظر گرفته می‌شود. برای گرم نگه داشتن غذا، روی آن را تا زمان سرو با نان محلی می‌پوشانند. در دستور پخت این غذا، از گوشت تمامی قسمت‌های گوسفند از جمله ماهیچه، گردن و مغز ران می‌توان استفاده کرد. هرچند امروزه برای طبخ آش گوشت، استفاده از ماهیچه و مغز ران رایج‌تر است.

آش گوشت خرم آباد را در سینی‌های مسی معروف به مجمع سرو می‌کنند.
مجمع مسی

در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه آش گوشت خرم آباد می‌پردازیم.

مواد اولیه برای تهیه آش گوشت خرم آباد

گوشت گوسفندی ۱ کیلوگرم

پیاز ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده به میزان لازم

ادویه، زردچوبه، فلفل و نمک به میزان لازم

طرز تهیه آش گوشت خرم آباد

ابتدا پیازها را خرد کرده و با روغن کمی تفت می‌دهیم تا سبک شوند. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم. در مرحله بعدی ادویه‌ها، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم. همانطور که می‌دانید اضافه کردن نمک از ابتدای فرآیند پخت گوشت، باعث سفت شدن آن می‌شود. بنابراین در اواخر زمان پخت، نمک و زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم. در این فاصله برنج هم پخته و همراه با آش گوشت سرو می‌کنیم.  

1 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان لرستان – آش گوشت خرم آباد”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *