اهمیت چیدن میز شام و ناهار در مجالس رسمی
چیدن میز شام و ناهار در مهمانیهای رسمی، یک اصل مهم و نشاندهنده تسلط میزبان به اصول مهمانداری است. چیدمانهای رایج میز بر اساس اصول کلی راحتی مهمان و دسترسی وی به همه وسایل است. قبل از چیدن میز، باید به رومیزی دقت کنید. در انتخاب رومیزی، رنگی را انتخاب کنید که با تم رنگی اتاق سرو غذا هماهنگ باشد. اگر موفق به انتخاب چنین رنگی نشدید، میتوانید از رومیزی سفید ساده استفاده کنید.
نکات اولیه چیدن میز شام و ناهار
بهتر است در مهمانیهای رسمی، از زیر بشقابی متناسب با رنگ رومیزی استفاده کنید. فاصله بین نفرات دور میز باید حدود 75 سانتی متر در نظر گرفته شود. وسط میز را میتوانید با سبدهای گل و میوه تزیین کنید. از کارد، چنگال، قاشق و لیوان متناسب با نوع غذا و نوشیدنیها استفاده کنید. از به کار بردن ظروف اضافی خودداری کنید.طرز چیدن بشقابها و سایر وسایل در میز شام
ابتدا بشقاب پلوخوری را زیر قرار میدهیم. روی آن بشقاب سالاد و درون بشقاب سالاد، کاسه سوپخوری را میگذاریم.
کارد گوشت را در طرف راست بشقاب باید قرار داد، به طوری که لبه تیز آن به سمت بشقاب باشد. سپس قاشق را کنار چاقو قرار میدهیم. در فرانسه مرسوم است قاشق را از پشت روی میز میگذارند، اما در آمریکا و انگلیس قاشق را از رو میگذارند.
به این نکته توجه کنید که اگر قاشق را مانند فرانسویها به پشت گذاشتید، چنگال هم باید مانند آن از پشت روی میز قرار گیرد. محل قرارگیری چنگال، سمت چپ بشقاب است. ابتدا چنگال غذاخوری (چنگال بزرگتر) را کنار بشقاب میگذاریم و سپس در کنار آن چنگال کوچکتر (مخصوص سرو سالاد).
کارد، قاشق و چنگال دسر را درون بشقاب کوچکی جلوی بشقاب و در سمت چپ آن قرار میدهیم. در سمت راست جلوی بشقاب هم به ترتیب لیوانها را برای نوشین آب و سایر نوشیدنیها قرار میدهیم.
دستمال سفره نباید زیاد تاخورده و فشرده باشد. محل قرار گیری دستمال سفره سمت چپ بشقاب قرار میگیرد.
امیدواریم با رعایت نکات فوق، میزبان خوبی در مجالس رسمی باشید.
خوراکه مادر شوهر این چیزا :))