ارومیخ خورش از جمله غذاهای محلی استان آذربایجان غربی است
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان آذربایجان غربی-ارومیه خورش

ارومیه خورش، غذای محلی و محبوب ارومیه

در ادامه سفرهای خوشمزه استانی به گوشه و کنار کشور چهارفصل و زیبایمان، امروز به استان زیبای آدربایجان غربی، مهد دریاچه ارومیه سفر کرده و با غذاهای جذاب این استان آشنا می‌شویم. ارومیه خورش یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه است. این خورش که معمولا با پلوی زعفرانی سرو می‌شود، از نظر ظاهری و برخی مواد اولیه شباهت زیادی به خوراک لوبیا چیتی دارد. در ادامه به معرفی مواد اولیه مورد نیاز و طرز تهیه ارومیه خورش می‌پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه ارومیه خورش

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم

لوبیا چیتی ۲ پیمانه

بادمجان ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

سیب زمینی ۲ عدد

غوره نصف پیمانه

زعفران ۱ قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ارومیه خورش

برای تهیه ارومیه خورش ابتدا باید لوبیا چیتی را از شب قبل در آب ولرم خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. این کار منجر به پخت راحت‌تر لوبیا هم می‌شود.

برای شروع فرآیند پخت، ابتدا باید پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهیم. سپس گوشت خورشی را در ابعاد گوشت قیمه خرد کرده و با پیاز تفت می‌دهیم. در ادامه لوبیا چیتی را آبکش کرده و به ترکیب گوشت و پیاز اضافه می‌کنیم. حدود ۵ لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه می‌دهیم تا گوشت و لوبیا به خوبی بپزند.

در ماهیتابه دیگری کمی روغن افزوده و رب گوجه فرنگی را با نمک و فلفل کمی تفت داده و سپس زعفران دم کرده را به ان اضافه می‌کنیم. پس از آن غوره را به ماهیتابه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کمی بپزد.

در اواخر پخت ارومیه خورش، ترکیب رب گوجه فرنگی و غوره را به گوشت و لوبیا اضافه می‌کنیم. موقع سرو خورش، برای تزیین از سیب‌زمینی و بادمجان سرخ‌شده در کنار خورش استفاده می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *