اصلاح ژنتیکی میوه‌ها وسبزیجات و افزایش خواص آنها
بلاگ

اصلاح ژنتیکی میوه‌ها و تغییر در ظاهر و خواص آنها

اصلاح ژن‌ها و تغییر در خواص میوه‌ها و سیفی‌جات

محققان نیوزلندی با اصلاح ژنتیکی میوه‌ها و سبزیجات موفق به تغییر رنگ و خواص آنها شده‌اند. از آنجا که بسیاری از خواص میوه‌ها پیش‌تر از این در پوست آنها وجود داشت، با به کارگیری این روش می‌توان خواص ذخیره شده در پوسته میوه‌ها را به گوشت آنها انتقال داد.

با اعمال این تغییرات؛ ظاهر، طعم و ارزش غذایی سبزیجات و میوه‌ها تغییر کرده و کیفیت آنها افزایش می‌یابد. برای این منظور از روش اصلاح ژن CRISPR/Cas9 استفاده شده است. همچنین دانشمندان با دستکاری گروهی از پروتئین‌ها با نام عوامل رونویسی MYB موفق به پخش کردن خواص موجود در پوست میوه‍‌ها در گوشته آنها شدند.

دانشمندان معتقدند استفاده از این روش می‌تواند خواص میوه را در تمام سطوح آن به طور یکسان پخش کرده و باعث افزایش استفاده از آنها شود. بدین ترتیب تاثیر به سزایی در افزایش سطح سلامت عموم خواهد داشت.

اندرو آلن یکی از محققان این پروژه است که در این باره خاطر نشان کرد:

طبق تحقیقات انجام شده بسیاری از خواص میوه‌ها و سبزیجات در رنگدانه‌های پوسته آنها از جمله آنتوسیانین‌ها و کاروتنوئیدها نهفته شده است. با به کارگیری روش اصلاح ژنتیکی میوه‌ها می‌توان این مواد ارزشمند را در میوه و سبزیجات پخش کرده و در نهایت محصول سالم‌تری را در اختیار عموم قرار دهیم.

از برخی روش‌های اصلاح ژن مانند روش کریسپر در آینده‌ای نزدیک برای درمان بعضی از بیماری‌ها در انسان هم به کار گرفته می‌شود. اخیرا گروهی از پرشکان و دانشمندان به دنبال به کارگیری اصلاح ژن برای درمان سرطان در بیماران مبتلا به سرطان هستند. در این روش دانشمندن به دنبال خارج کردن خون انسان‌ها و اصطلاح ژن بر روی آن هستند سپس خون اصلاح شده را مجدد وارد بدن می‌کنند. در نتیجه پیش بینی می‌شود برخی از واکنش‌های ایمنی بدن از بین رفته و به درمان سرطان کمک کند.

برای مشاهده جدیدترین اخبار، در وبلاگ گودپک همراه ما باشید.

 

1 دیدگاه برای “اصلاح ژنتیکی میوه‌ها و تغییر در ظاهر و خواص آنها”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *