آموزش طرز تهیه باقالی قاتق گیلانی به همراه مواد اولیه
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان گیلان-باقالی قاتق گیلانی

استان گیلان، سرزمین رنگ‌ها و طعم‌های متنوع

در ادامه گشت و گزار هفتگی به استان‌های مختلف ایران، امروز قصد سفر به استان گیلان را داریم. استان گیلان در حاشیه دریای خزر واقع شده و مرکز آن شهر رشت است. استان گیلان آب و هوای مرطوب داشته و برخی از مهم‌ترین بنادر ایران از جمله بندر انزلی در این استان واقع شده است. مناطق شمالی ایران همواره به دلیل تنوع طبخ غذا و طعم‌های مختلف آن زبانزد همگان بوده است. گیلان نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از غذاهای بسیار معروف و خوشمزه استان گیلان، باقالی قاتق است که در ادامه با نحوه پخت آن آشنا می‌شویم.

مواد مورد نظر برای تهیه باقالی قاتق گیلانی

باقالی خشک (باقالی رشتی) 100 گرم

شوید خشک 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ 2 عدد

سیر 3 حبه

آب 2 لیوان

زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه باقالی قاتق گیلانی

ابتدا باید باقالی‌ها را از شب قبل در آّب خیس کرده تا نفخ آن گرفته شده و پوستش به راحتی کنده شود. بهتر است در طول این مدت 2 الی 3 بار آب باقالی را عوض کنید. پس از جدا کردن پوست و شستن باقالی‌ها، آنها را در قابلمه به همراه روغن تفت می‌دهیم. سپس سیر رنده شده و شوید را به آن اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم. می‌توان به جای شوید خشک، از نوع تازه آن استفاده کرد. در آخر ادویه‌جات را افزوده و کمی تفت می‌دهیم. اکنون نوبت افزودن آب ولرم است. آب را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم باقالی‌ها پخته و خورش جا بیوفتد.مراحل پخت باقالی قاتق گیلانی

پس از پخت خورش، نوبت به افزودن تخم‌مرغ‌ها می‌رسد. تخم مرغ را بهتر است ابتدا در کاسه جداگانه‌ای شکسته تا از سلامت آن مطمئن شویم، سپس بدون هم زدن آن را به خورش اضافه می‌کنیم. یکی از ویژگی‌های بارز باقالی قاتق، وجود تخم مرغ کامل درون آن است. می‌توان بنا به سلیقه به تعداد نفرات تخم مرغ به خورش اضافه کرد. پس از بستن تخم مرغ‌ها باقالی قاتق گیلانی آماده سرو است.

 

7 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان گیلان-باقالی قاتق گیلانی”

  1. من عاشق شمال و غذاهاشم و همیشه هم غذاهاشو درست میکنم فوق العاده است. به نظر من تخم مرغ خیلی بهتر از گوشت قرمزه . هر چی که هست به نظر من بهترینه

  2. بنظر من غذاهای گیلانی خوشمزه ترین غذاهای جهان هستند و آدم از خوردنشان هیچ وقت سیر نمی شود.بهترین غذاها مال شمال است.

    1. باقلا قاتق را میشود بدون تخم مرغ هم درست کرد
      برای افرادی که تخم مرغ دوست ندارند.
      مزه اش هم خوب است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *