مواد اولیه و طرز تهیه خورش تره کوهی یا خورش ماس بلبله از غذاهای محلی استان ایلام
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی ایلام – خورشت تره کوهی

طرز تهیه خورش تره کوهی ایلام

استان ایلام یکی از استان‌های مرزی کشور و در همسایگی کشور عراق است. این استان از شمال با استان کرمانشاه، از شرق با استان لرستان و از جنوب با استان خوزستان هم‌جوار است. یکی از غذاهای بسیار خوشمزه این استان ککه با نوعی سبزی کوهی مختص به طبیعت غرب ایران تهیه می‌شود، خورشت تره کوهی است. نوعی از این خورشت در شمال ایران نیز طبخ می‌شود که بعدها به آموزش آن خواهیم پرداخت. اما برای طبخ این خورشت در استان ایلام، به سبزی کوهی ماس بلبله نیاز دارید.

در تهیه خورش تره کوهی ایلام، از گیاهی به نام ماس بلبله استفاده می‌شود. این گیاه که ظاهری شبیه به جعفری دارد، خواص کم نظیری را در خود جای داده است. فیبر موجود در ماس بلبله یا همان تره کوهی، برای کنترل فشار و قند خون مفید است. همچنان سرشار از کولین و ویتامین ای است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها و بهبود عملکرد و رشد مغز ضروری است. علاوه بر این ماس بلبله دارای نوعی آنتی اکسیدان است که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش قابل توجهی دارد. این گیاه به صورت خود رو در فصل بهار در ییلاق‌های استان‌ ایلام رشد می‌کند.

ماس بلبله نوعی تره کوهی است که در ییلاقات ایلام رشد میکند.
سبزی ماس بلبله

در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه خورشت تره کوهی مختص استان ایلام می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه خورش تره کوهی

 ماس بلبله ۱ کیلوگرم

تخم‌مرغ ۴ عدد

سرشیر محلی ۱ لیوان

مغز گردو ۱۰۰ گرم

برنج ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه، ادویه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه خورش تره کوهی

برای تهیه این خورشت خوشمزه ابتدا ماس بلبله را شسته و همراه با برگ سیر خرد می‌کنیم. سپس سبزی را همراه با کمی روغن محلی و ادویه‌ها تفت داده و سپس برنج را همراه با یک لیوان سرشیر و دو لیوان آب به سبزی اضافه کرده و اجازه می‌دهیم به خوبی پخته شوند. در اواسط پخت، مغز گردو را به خورشت اضافه می‌کنیم. و در مرحله آخر نوبت افزودن تخم‌مرغ‌ها به خورش است. پس از بسته شدن تخم‌مرغ‌ها، خورشت تره کوهی آماده سرو است.

خورشت تره کوهی یا خورش ماس بلبله از غذاهای محلی استان ایلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *