بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان اصفهان – خورش ماست

معرفی جاذبه‌های استان زیبای اصفهان

استان اصفهان واقع در مرکز کشور عزیزمان، در همسایگی استان‌های خراسان جنوبی، سمنان، یزد، قم، اراک، لرستان، فارس و چهارمحال بختیاری واقع شده است. این شهر به واسطه بناهای تاریخی متعددی که در آن قرار گرفته شهرت جهانی یافته و شماری از آنها در یونسکو به ثبت رسیده‌اند. از جمله بناهای تاریخی شناخته شده استان اصفهان می‌توان به منارجنبان، سی و سه پل، پل خواجو، کاخ چهل ستون، عالی قاپو و میدان نقش جهان اشاره کرد.

معرفی جاذبه‌های گردشگری استان اصفهان در وبلاگ گودپک
پل خواجو و زاینده رود واقع در شهر اصفهان

این استان علاوه بر آثار تاریخی، صنایه دستی کم‌نظیری داشته و بخشی از شهرت خود را مدیون هنر هنرمندانش است. از جمله معروف‌ترین صنایع دستی استان می‌توان به قلم‌زنی، منبت کاری، خاتم کاری و میناکاری اشاره کرد.

منبت‌کاری و قلم زنی یکی از صنایع دستی استان اصفهان است.

اما تمام جاذبه‌های گردشگری استان در موارد بالا خلاصه نمی‌شود. غذاهای محلی استان اصفهان هم از جمله جاذبه‌های گردشگری آن به شمار می رود. از جمله معروف‌ترین این غذاها، حلیم بادمجان، بریانی و خورش ماست است. در این مقاله قصد آموزش خورش ماست اصفهانی را داریم.

برخلاف تصور عموم، خورش ماست غذایی مناسب برای سرو با برنج نیست، بلکه بیشتر به عنوان دسر شناخته و مصرف می‌شود. در ورژن هندی خورش ماست، نمک و فلفل فراون استفاده شده اما مردمان اصفهان آن را با شکر و گلاب طبخ می‌کنند.

مواد مورد نظر برای تهیه خورش ماست اصفهان

 گوشت گردن گوسفند ۳۰۰ گرم

ماست پر چرب ۳ پیمانه

شکر ۱/۲ لیوان

پیاز ۱ عدد

زرده تخم‌مرغ ۱ عدد

مغزها (گردو و بادام) هر کدام ۱ قاشق غذاخوری

زعفران ۱ قاشق سوپ‌خوری

گلاب ۱ قاشق سوپ‌خوری

زردچوبه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه خورش ماست

ابتدا پیاز را با گوشت گردن درون قابلمه ریخته و با کمی آب اجازه می‌دهیم به خوبی پخته شود. پس از پخت کامل گوشت، استخوان‌های آن را جدا کرده و گوشت را تا جایی که کش بیاید، می‌کوبیم.

سپس ماست، زرده تخم‌مرغ و شکر را درون قابلمه دیگری به خوبی مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا جوش بیاید. در این مرحله گوشت کوبیده شده را به ماست اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنیم تا خورش ماست قوام پیدا کند. در مرحله آخر زردچوبه، زعفران دم کرده، گلاب و مغزها را اضافه کرده و پس از چند دقیقه خورش ماست را از روی حرارت برمیداریم.

خورش ماست یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است که به صورت سرد و به عنوان دسر سرو می‌شود

خورش ماست را پس از طبخ و خنک شدن برای چند ساعت درون یخچال قرار می‌دهیم. این خورش به عنوان دسر و به صورت سرد سرو می‌شود.

2 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان اصفهان – خورش ماست”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *