مواد اولیه و طرز تهیه زیره پلو کرمانی در وبلاگ گودپک
بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی کرمان – زیره پلو

زیره پلو کرمانی، غذای اصیل مردمان کرمان

استان زیبای کرمان واقع در همسایگی استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد، فارس و هرمزگان در بخش جنوبی کشور عزیزمان قرار دارد. این استان تنوع غذاهای فراوانی دارد. یکی از گیاهان معروف این استان که از کیفیت کم نظیری برخوردار است، زیره است که بیشتر در شهرستان بافت رشد می‌کند. زیره خواص درمانی فراوانی دارد که به واسطه همین خواص، جای خود را در سفره ایرانیان باز کرده است. در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه زیره پلو کرمانی را آموزش دهیم.

زیره پلو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی کرمان است. این پلو را می‌توان در کنار مرغ یا گوشت سرو کرد. زیره به طور کلی به دو دسته زیره سیاه و زیره سبز وجود دارد که برای طبخ انواع پلو، استفاده از زیره سیاه توصیه می‌شود. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ را بررسی می‌کنیم.

مواد لازم برای زیره پلو کرمانی

برنج 4 پیمانه

زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری

پیاز 1 عدد

زعفران دم کرده 3 قاق غذاخوری

زردچوبه، دارچین، ادویه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه زیره پلو کرمانی

برنج را شسته و دو ساعت خیس میکنیم. سپس برنج را به شیوه آبکش طبخ کرده و پس از آبکش کردن، لابلای برنج را زیره ریخته و دم می‌کنیم.

در قابلمه دیگری، پیاز را نگینی خرد کرده و تفت می‌دهیم. سپس مرغ را تکه تکه کرده و به پیاز اضافه می‌کنیم. ادویه، زردچوبه، فلفل، و دارچین را به مرغ اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. سپس یک لیوان آب گرم را همراه با زعفران دم کرده به مرغ اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به آرامی پخته شود.

این غذای لذیذ را می‌توان با گوشت هم تهیه کرد. برای تهیه زیره پلو کرمانی با گوشت، نیاز به گوشت راسته گوساله یا گوسفند دارید. با جایگزینی گوشت به جای مرغ، می‌توان این غذا را با گوشت سرو کرد.

3 دیدگاه برای “غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی کرمان – زیره پلو”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *