معرفی سس‌های مادر در اشپزی کلاسیک فرانسوی و طرز تهیه انواع سس
بلاگ

سس‌های مادر در آشپزی یعنی چه و سس‌های مادر کدامند؟

سس مادر یعنی چه؟

سس‌های مادر اصطلاحا به سس‌هایی اطلاق می‌شود که پایه و اساس تهیه سایر سس‌ها هستند. برخی از آنها امروزه به تنهایی کمتر تهیه و مصرف می‌شوند اما همچنان برای تهیه سایر سس‌ها از رسپی سس‌های مادر استفاده می‌شود. سابقه تاریخی این سس‌ها اغلب به بیش از ۲۰۰ سال برمی‌گردد. در ادامه به معرفی سس‌های مادر می‌پردازیم.

سس‌های مادر کدامند؟

سس بشامل

یکی از سس‌های مادر که پایه تهیه بسیاری از سس‌های دیگرست، سس بشامل است. سس بشامل یکی از سس‌های رایج در پخت برخی غذاها از جمله لازانیاست. در پست دیگری به طور مفصل طرز تهیه سس بشامل را آموزش داده و نکات تهیه آن را بررسی کرده‌ایم. بسیاری از سس‌های دیگر بر اساس سس بشامل تهیه می‌شوند. از جمله این سس‌ها می‌توان به سس خامه، سس کره سوخته، سس پنیر، سس خردل، سس نانتوآ و… اشاره کرد.سس بشامل یکی دیگر از سس‌های مادر در اشپزی لاسیک است

سس گوجه فرنگی

سس گوجه فرنگی یکی از سس‌های محبوب در سراسر دنیاست. جالب است بدانید که این سس به عنوان یکی از سس‌های مادر شناخته می‌شود. از جمله سس‌هایی که پایه تهیه آنها سس گوجه فرنگی است می‌توان به سس مخلوط و سس پروونشال اشاره کرد.سس گوجه فرنگی یکی از سس‌های مادر در آشپزی کلاسیک است

سس اسپانیایی (Espagnole sauce)

سس اسپانیایی که گاهی آن را با نام سس قهوه‌ای می‌شناسند، یکی از سس‌های مادر بوده و درست کردن آن کمی پیچیده است. این سس از آب گوشت‌‌های قرمز مانند گوشت گوساله با آرد تفت داده شده در کنار سبزیجات تهیه می‌شود. سس اسپانیایی را معمولا در کنار غذاهای گوشتی و استیک سرو می‌کنند.سس اسپانیایی از سس‌های رایج برای سرو در کنار انواع غذاهای گوشتی و یکی از سس‌های مادر است

سس هلندایز (Hollandaise sauce)

سس هلندایز در واقع ورژن اصیل، اولیه و قدیمی سس مایونز است. این سس از زرده تخم‌مرغ و آبلیمو به عنوان امولسیون تهیه می‌شود. این سس بسیار حساس بوده و با کمی غفلت به سادگی خراب می‌شود. این سس پایه بسیاری از سس‌ها از جمله: سس درنایز، سس دیجون، سس فویوت، سس مالتایز و … است.سس هلندایز به عنوان سس مایونز پایه شناخته شده و از سس‌های مادر است.

سس ولوته (Velouté sauce)

سس ولوته آخرین سس مادر شناخته شده در آشپزی فرانسوی است. تهیه این سس تا حدود زیادی شبیه سس اسپانیایی است. با این تفاوت که برای تهیه این سس به استاک (یا آب) مرغ نیاز دارید. استاک به مایع طعم‌داری گفته می‌شود که از پختن طولانی مدت استخوان‌ حیوانات در کنار سبزیجات تهیه می‌شود.سس فرانسوی ولوته یکی دیگر از سس‌های مادر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *