مواد اولیه و طرز تهیه سالاد نیسواز
بلاگ

آموزش انواع سالاد: طرز تهیه سالاد نیسواز

معرفی و طرز تهیه سالاد نیسواز

سالاد نیسواز (Salade niçoise) یک سالاد اصالتا فرانسوی و متعلق به شهر نیس فرانسه است. این سالاد در اوایل قرن 20 میلادی به شهرت جهانی دست یافت. مواد اصلی سالاد نیسواز مطابق با رسپی سنتی آن شامل گوجه فرنگی، تخم مرغ آب‌پز، زیتون و ماهی آنچوی است. البته ورژن‌های مختلفی از این سالاد تهیه و تولید شده است که در آن از ترکیبات دیگری نظیر کاهو، پیاز، فلفل قرمز، سیب‌زمینی و لوبیا سبز هم استفاده می‌شود. در این پست آموزشی به طرز تهیه سالاد نیسواز با یکی از رسپی‌های محبوب آن می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

ماهی آنچوی چیست؟
ماهی آنچوی یا موتو یکی از ماهی‌های ریزی است که در سطح آب زندگی کرده و در خلیج فارس صید می‌شود. موتو را پس از صید در ساحل زیر نور آفتاب پخش کرده تا خشک شود. مرسوم‌ترین شیوه نگهداری آن در ایران به صورت خشک شده است. در استان‌های جنوبی ایران این ماهی را با نام حشینه هم می‌شناسند. کنسرو این ماهی در آب یا روغن هم موجود است که به دلیل وارداتی بودن آن قیمت بالاتری دارد. از این ماهی در طبخ برخی غذاهای محلی جنوب کشور و همینطور برخی از سالادها و سس‌ها استفاده می‌شود.معرفی ماهی آنچوی و موارد استفاده از آن

مواد اولیه سالاد نیسواز

ماهی آنچوی 2 عدد فیله

کنسرو تن ماهی 1 عددمواد اولیه سالاد نیسواز به همراه رسپی و طرز تهیه سالادنیسواز

کوجه فرنگی خرد شده 1 لیوان

زیتون 1/3 لیوان

سیب زمینی کوچک 5 عدد

کاهوی کوچک 1 عدد

سس خردل 1 قاشق غذاخوری

روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری

آبلیمو 2 قاشق غذاخوری

سیر 1 حبه

تخم مرغ پخته 2 عدد

لوبیا سبز 20 عدد

سرکه بالزامیک 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سالاد نیسواز

در ابتدا سیب‌زمینی‌های کوچک را با پوست پخته یا کبابی کرده و پس از پخت از وسط نصف می‌کنیم. برای زیبایی سالاد بهتر است از گوجه گیلاسی استفاده کنید اما اگر گوجه گیلاسی در اختیار نداشتید می‌توانید گوجه‌های کوچک را جایگزین آن کنید. از آنجا  که دسترسی به کنسرو آنچوی ممکن است مقداری مشکل باشد می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. در مورد کاهو بهتر است از قسمت مرکزی و برگ‌‌های کوچک و سبز روشن آن استفاده کنید. در مورد تخم مرغ هم بهتر است در حدود 5 الی 7 دقیقه طبخ کرده و سپس در آب سرد قرار دهید تا زرده آن سنگ‌پز نشود. اکنون نوبت آماده‌سازی لوبیا است. لوبیا را شسته و سر و ته آن را جدا کنید. سپس به مدت 5 دقیقه در آب جوش بپزید.

پس از آماده‌سازی مقدمات سالاد، نوبت به تهیه چاشنی آن می‌رسد. سرکه، آبلیمو، سس خردل (یا پودر خردل)، سیر و ماهی آنچوی (در صورت موجود بودن) را درون غذاساز ریخته و قاشق قاشق به آن روغن زیتون را اضافه می‌کنیم تا به غلظت مناسبی برسد. سپس سیب‌زمینی‌ها درون چاشنی سالاد ریخته تا طعم مطلوبی بگیرد.

برای سرو سالاد می‌توان تمام مواد اولیه را باهم در ظرف مخلوط کرد یا به ترتیب خاصی آنها را روی هم بچینید. ترکیب پیشنهادی برای لایه‌بندی سالاد، استفاده از ظرف گودی است که کف آن با کاهوی خرد شده پوشانده شده و سپس به ترتیب نیمی از سیب‌زمینی‌های آغشته به چاشنی را روی آن چیده، سپس تن ماهی، گوجه خرد شده و باقی سیب‌زمینی‌ها را به ترتیب روی آنها می‌چینیم. لوبیاها را درون باقی‌مانده چاشنی ریخته و سپس روی سالاد می‌چینیم. در مرحله آخر تخم‌مرغ را چهار قسمت کرده و روی مواد قرار می‌دهیم. در صورتیکه چاشنی سالاد باقی بماند می‌توانید آن را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید.


شرکت گوپک با تولید انواع ظروف سالاد یکبار مصرف در اندازه‌های متفاوت آماده ارائه محصولات خود به رستوران‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *