طرز تهیه سس بشامل (سس سفید) و موارد استفاده از آن
بلاگ

آموزش انواع سس: طرز تهیه سس بشامل

سس بشامل یا سس سفید و موارد استفاده از آن

سس بشامل که با نام سس سفید هم شناخته می‌شود، یکی از سس‌های بسیار ساده و کاربردی در آشپزی است. معروف‌‌ترین غذایی که در تهیه آن از سس بشامل استفاده می‌شود، لازانیاست. اما از این سس علاوه بر غذاهای دیگر، در تهیه سایر سس‌ها نیز استفاده می‌شود. در واقع سس بشامل، اساس برخی دیگر از سس‌هاست. به همین خاطر یادگیری طرز تهیه سس بشامل بسیار کاربردی است.

اصالت سس بشامل به کشور ایتالیا و قرن 17 میلادی برمی‌گردد. مواد اصلی تشکیل دهنده این سس، کره، شیر و آرد است. در ادامه به طرز تهیه سس بشامل می‌پردازیم.

مواد مورد نیاز برای تهیه سس بشامل

آرد سفید 2 قاشق غذاخوری

شیر 2 لیوان

کره 2 قاشق غذاخوری

فلفل، جوز هندی و نمک به میزان دلخواه

پنیر پارمزان (یا چدار) در صورت تمایل نصف لیوان

طرز تهیه سس بشامل

یکی از نکات طلایی در اندازه‌گیری مواد سس بشامل اینست که مقدار کره و آرد همواره برابر است. طرز تهیه سس بشامل تا حدودی به حلوا شباهت دارد. از این نظر که آرد و کره باید باهمدیگر تفت داده شوند تا خامی آرد گرفته شود.

پس ابتدا کره را در ظرف ریخته و پس از ذوب شدن آرد را به آن اضافه می‌کنیم. در حدود 3 الی 5 دقیقه کره و آرد را تفت می‌دهیم. توجه داشته باشید که اگر آرد بیش از حد با کره تفت داده شود رنگ آن قهوه‌ای شده و دیگر سس سفید نخواهید داشت.

سپس شیر را اضافه می‌کنیم. شیر باید گرم باشد تا باعث گلوله شدن آرد نشود. شیر را به آرامی اضافه کرده و مدام سس را هم می‌زنیم. توجه کنید که غفلت از هم زدن سس می‌تواند منجر به گلوله شدن آرد شود و کیفیت سس افت کند. پس از جوش آمدن شیر، شعله را کم کرده و اجازه می‌دهیم با شعله کم بپزد تا به غلظت ایده‌آل برسد. غلظت سس بشامل باید در حدی باشد که رد قاشق روی سس باقی بماند.طرز تهیه سس بشامل در منزل و مواد مورد نیاز برای تهیه سس بشامل

در مرحله آخر نمک، فلفل، جوز و پنیر را اضافه کرده و سس را خاموش می‌کنیم. حرارت سس، پنیر را ذوب می‎‌کند. با اضافه کردن جعفری، قارچ و تکه‌های مرغ یا گوشت، می‌توانید از این سس روی پاستا هم استفاده کنید.

برای مشاهده طرز تهیه سس سزار و سس هزار جزیره به مقالات مرتبط به آنها مراجعه نمایید.

 

4 دیدگاه برای “آموزش انواع سس: طرز تهیه سس بشامل”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *