طرز تهیه سس هزار جزیره و مواد مورد نیاز برای تهیه این سس در بلاگ گودپک
بلاگ

آموزش انواع سس: طرز تهیه سس هزار جزیره

چرا سس هزار جزیره به این اسم نام‌گذاری شده است؟

هزار جزیره یا Thousand Islands نام منطقه‌ای در امتداد رود سنت لارنس واقع در بین کانادا و آمریکاست. روایات مختلفی از ریشه نام گذاری این سس وجود دارد، اما به طور قطع، پیشینه این سس به منطقه هزار جزیره برمی‌گردد.

در یکی از روایات موجود، اولین کسی که این سس را ساخته، سوفیا لالند، همسر یک ماهیگیر در منطقه هزار جزیره بوده است. او برای شام همسرش به عنوان چاشنی این سس را تهیه کرده و یکی از مهمانان آنان، دستور تهیه سس را درخواست کرده و به همین ترتیب این سس در بین افراد مختلف رواج یافته است.

در روایتی دیگر، جرج بولت یکی دیگر از ساکنین هزار جزیره و سازنده قلعه بولت  و هتل اسکار تشییرکی در سال 1894 پس از فراموش کردن تهیه سس برای سالاد، این سس را از مواد موجود در آشپزخانه هتل تهیه کرد و در منوی رستوران گنجاند.نام سس هزار جزیره برگرفته از منطقه ای به همین نام در بین کانادا و آمریکاست

مواد مورد نیاز برای تهیه سس هزار جزیره

این سس از شهرت بین‌المللی برخوردار است و در ایران هم یکی از محبوب‌ترین سس‌های مصرفی در رستوران‌ها و فست فودهاست. ماده اصلی سس هزار جزیره، سس مایونز است. اما در طول تاریخ مطابق با ذائقه افراد، چاشنی‌های مختلفی به آن اضافه شده است. افزودن این چاشنی‌ها کاملا سلیقه‌ای بوده و در واقع دستور واحدی برای تهیه این سس وجود ندارد.

از جمله موادی که می‌توان به سس مایونز اضافه کرد، روغن زیتون، آب لیمو، آب پرتقال، پاپریکا، سس خردل، سس وستشیر، سرکه، سس کچاپ، تخم مرغ آب پز، جعفری خرد شده، پیاز خرد شده، خیارشور خرد شده، شکر، سس فلفل، ترشی خرد شده، سیر خرد شده، فلفل دلمه‌ای خردشده، خامه، پوره گوجه فرنگی، پودر مغز گردو و…

طبیعیست که استفاده از تمام مواد بالا در سس لازم نیست و می‌توان بر حسب سلیقه و ذائقه، برخی مواد را اضافه یا کم کرد.

در ادامه طرز تهیه یک مدل از سس هزار جزیره که با ذائقه ایرانیان سازگار است را بررسی می‌کنیم.

سس مایونز 1 پیمانه

سس کچاپ 4 قاشق غذاخوری

سس فلفل 1 قاشق سوپ خوری

خیارشور رنده شده 2 قاشق غذاخوری

سیر رنده شده (یا پیازچه خرد شده) 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ آب پز 1 عدد

جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری

سرکه (یا آبلیمو) 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس هزار جزیره

ابتدا سیر، جعفری، تخم مرغ و خیارشور را بسیار ریز خرد (یا رنده) می‌کنیم. و با سایر مواد مخلوط کرده تا ترکیبی صاف به دست آید.
به همین سادگی سس هزار جزیره شما آماده است. این سس را می‌توانید تا چند روز در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری کنید.
سس هزار جزیره علاوه بر چاشنی انواع سالاد، در کنار برخی غذاهای فست فودی هم بسیار لذیذ و دلپذیر است.

برای مشاهده طرز تهیه سس سالاد سزار می‌توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.

شرکت گودپک با طراحی و تولید انواع ظروف یکبار مصرف سس، از جمله ظرف سس رنگی، ظرف سس هندسی و ظرف سس شیشه‌ای، علاوه بر کیفیت، تنوع بالایی از ظروف را در اختیار مصرف کنندگان و صاحبان رستوران‌ها و فست فودها قرار می‌دهد تا متناسب با نوع سس و دیزاین غذا، بتوانند از آنها استفاده کنند.

4 دیدگاه برای “آموزش انواع سس: طرز تهیه سس هزار جزیره”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *