طرز تهیه مالابیج، غذای سنتی استان مازندران
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان مازندران-مالابیج

مالابیج یک غذای دریایی خوشمزه مازندرانی‌ها

استان مازندران یکی از سرسبزترین استان‌های ایران واقع در حاشیه دریای خزر به مرکزیت ساری است. این استان با استان‌‌های گلستان، گیلان، سمنان، تهران و قزوین همسایه است. هم‌جواری این استان با دریای خزر باعث رونق صنعت ماهیگیری و طبخ انواع ماهی‌ها با چاشنی‌های مختلف شده است. در آشپزی محلی مازندران، استفاده از رب یا آب انار، بادمجان، سیر، سبزی‌های معطر محلی و ماهی بسیار رایج است. غذاهای محلی مازندران اغلب ترش یا ملس بوده و برای طعم آنها از سبزی‌های معطر محلی استفاده می‌شود.

در ادامه معرفی غذاهای محلی ایران، در سفر امروز به استان مازندران، قصد داریم با یکی از غذاهای دریایی محبوب این استان با نام مالابیج آشنا شویم. مالابیج در واقع نام غذایی است که از ماهی سفید و چاشنی‌های خوشمزه‌ای که درون شکم آن را پر می‌کنند، تشکیل شده است.

مواد مورد نظر برای تهیه مالابیج

سبزی چوچاق یکی از سبزی های کوهی گیلان و مازندران است.

ماهی سفید بزرگ 1 عدد
سبزی‌ها معطر محلی شامل نعنا، خنش (خالواش) و چوچاق یک دسته

رب انار 2 قاشق غذاخوری

مغز گردو 200 گرم

نمک، فلفل و گلپر به مقدار لازم

طرز تهیه مالابیج

برای تهیه مالابیج ابتدا سبزی‌های معطر را ریز خرد کرده و کمی تفت می‌دهیم تا عطر سبزی آزاد شده و کمی از آب آن تبخیر شود. شعله را خاموش کرده و سپس گردوی ساییده شده را به سبزی اضافه می‌کنیم. اکنون نوبت به افزودن ادویه جات و رب انار می‌رسد. از ترکیب این مواد برای درون شکم ماهی و طعم دار کردن آن استفاده می‌کنیم.

پس از تمیز کردن ماهی و خالی کردن محتویات شکم آن، روی پوست آن چند برش مورب با چاقو زده ومواد آماده شده را درون شکم ماهی می‌ریزیم. سپس دو طرف شکم ماهی را روی هم گذاشته و با نخ و سوزن می‌دوزیم تا حین پخت مواد از آن خارج نشود. در گذشته برای طبخ مالابیج آن را درون ظرف مناسبی گذاشته و زیر و روی آن را زغال می‌ریختند تا با حرارت ملایم و به مرور پخته شود. اما امروزه می‌توان آن را به سادگی درون فر یا مایکروویو طبخ کرد. برای طبخ مالابیج در فر کافیست قبل از قرار دادن ماهی درون آن، کمی سینی فر را چرب کرده  و سپس آن را درون طبقه وسط فر به مدت یک ساعت و نیم بپزیم. قبل از گذاشتن ماهی در فر می‌توان روی آن سسی متشکل از آب انار، کره آب کرده و زعفران ریخت تا ظاهرش خوش‌رنگ شود.


شما هم می‌توانید غذاهای محلی استان خود را در اینستاگرام و با هشتگ #هراستان_یک_غذا با ما به اشتراک بگذارید تا در پایان هفته مجبوب‌ترین آنها با نام خود شما در وبلاگ گودپک منتشر شود.

6 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان مازندران-مالابیج”

    1. اینکه بشه با تخم مرغ و رب انار که دوتا چیز ابتدایی هستن غذا درست کرد نشان از هنرمندی این مردم داره نشانه ضعف نیست
      خیلی خوبتر میشه قبل از تخریب دیگران اول خودمون رو تقویت کنیم

    2. اتفاقا در گیلان به علت آب و هوای خوب و دسترسی به دریا تنوع غذایی بالاست برعکس مناطق خشک و بیابانی.اینکه مدام از رب انار یا تخم مرغ استفاده می کنند هم امضاء غذاییشونه لابد:)

  1. خوبه همه سمالیا کدبانو هستتن شهرهای دیگه که خانما واقعا هیچی بلد نیستن و تو همه چی رب گوجه میزنن

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *