قلیه ماهی یکی از غذاهای محلی استان بوشهر است
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان بوشهر – قلیه ماهی

قلیه ماهی معروف ترین غذای بوشهری

در آخرین مقصد از مجموعه تور گردشگری خوراکی در سرتاسر ایران، این بار نوبت به استان زیبای بوشهر با مردمانی خونگرم و دوست داشتنی رسیده است. استان بوشهر در نوار جنوبی کشور و در همسایگی استان های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و هرمزگان قرار دارد. در این استان هم مانند سایر استان های همجوار دریا، صید ماهی و طبخ غذاهای متنوع با آن بسیار رایج است.

یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار این استان، قلیه ماهی است. اگرچه این غذا در استان های شمالی هم طبخ می شود، اما شیوه طبخ آن در کشورهای شمالی و جنوبی متفاوت است. در تهیه قلیه، از ماهی های مختلفی می توان استفاده کرد ولی بهترین ماهی برای طبخ آن، سنگسر، هامور، شیر و سرخو است. جنوبی های معمولا این غذا را بسیار تند درست کرده و همراه با للک یا شکرپلو میل می کنند. اما شما می توانید تندی آن را با ذائقه خود تنظیم کرده و همراه با برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید. در ادامه به طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری و مواد مورد نظر آن می‌پردازیم.

ماهی شیر مناسب برای طبخ قلیه ماهی
ماهی شیر

مواد مورد نظر برای تهیه قلیه ماهی

فیله ماهی 4 عدد

گشنیز 300 گرم

شنبلیله 50 گرم

پیاز متوسط 2 عدد

سیر 6 حبه

تمبر هندی 200 گرم

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه قلیه ماهی

در تهیه قلیه ماهی، استفاده از ماهی هایی با گوشت نرم توصیه نمی شود. چون در اثر پخت، گوشت ماهی له شده و ظاهر خورش را بهم میریزد. همانطور که گفته شد، ماهی های شیر، سرخو، سنگسر و هامور برای تهیه قلیه ماهی بسیار مناسب هستند. ابتدا باید فیله ماهی را با پیار رنده شده، ادویه و سیر مزه دار کرده و چند ساعت در یخچال قرار دهیم تا کاملا بوی زهم آن گرفته شود.

سپس در قابلمه ای پیازها و سیر را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم. دقت کنید که سیر معمولا زود از پیاز سرخ شده و می سوزد، پس ابتدا پیاز را ضافه کرده و پس از طلایی شدن، سیر را اضافه میکنیم. سپس ادویه، زردچوبه و فلفل را درون قابلمه ریخته و تفت می دهیم. در ادامه سبزی ها را خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. به قدری تفت می دهیم تا آب سبزی تبخیر شده و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس نصف لیوان آب اضافه کرده و اجازه میدهیم مواد به آرامی پخته شوند.

طرز تهیه و مواد اولیه قلیه ماهی بوشهری

تمبر هندی یکی از چاشنی های اصلی این خورش است که برای اضافه کردن آن به خورش، ابتدا باید با 3 لیوان آب آن را رقیق کرده و سپس به خورش اضافه نمایید. پس از افزودن تمبر هندی، اجازه می دهیم تا خورش حسابی پخته شده و جا بیوفتد. در 30 دقیقه پایانی پخت، ماهی ها را سرخ کرده و به قلیه ماهی اضافه می کنیم. می توانید این غذای خوشمزه را همراه با برنج ساده، زعفرانی یا شکرپلو میل کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *