قورتو یکی از غذاهای محلی بجنورد و استان خراسان شمالی است.
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان خراسان شمالی-قورتو

قورتو غذای مقوی و ساده خراسان شمالی

استان خراسان شمالی به مرکزیت شهر بجنور در شمال شرقی ایران واقع شده است. این استان مردمانی با نژادهای مختلف از جمله فارس، کرمانج، ترک، ترکمن و تات را گرد هم جمع کرده است. غذاهای محلی استان خراسان شمالی بیشتر حول انواع آش است. مردمان این استان برای تهیه آش‌ها از سبزی‌های محلی خوش عطر و طعم استفاده می‌کنند. علاوه بر طعم خاص و خوشمزه این آ‌ش‌ها، به دلیل استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک در طبخ غذاها، سرشار از مواد مقوی هستند. استان خراسان شمالی و شهر بجنورد علاوه بر انواع آش، غذاها و نان‌های محلی دیگری هم دارند که می‌توان به قروتو، زیره تو، اجز، دیمه دنی و قابلی اشاره کرد. در ادامه به معرفی غذای قورتو و طرز تهیه آن می‌پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه قورتو

قورتو که برخی به آن کله جوش یا کال جوش هم می‌گویند، یک غذای بسیار ساده و در عین حال سرشار از کلسیم است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن را کشک یا ماست تشکیل می‌دهد. برای تهیه این غذای خوشمزه و ساده به مواد زیر نیاز دارید:

کشک یا ماست محلی نیم کیلو

پیاز ۱ عدد

روغن محلی

گردو خرد شده ۱۰۰ گرم

ادویه، زردچوبه، نعنا و پونه خشک مقداری

طرز تهیه قورتو

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن محلی به خوبی تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شود. سپس گردوی آسیاب یا خرد شده را اضافه کرده و همراه با پیاز کمی تفت می‌دهیم. در ادامه سبزی‌های معطر خشک که معمول‌ترین آنها نعنا و پونه است را همراه با ادویه افزوده و کمی تفت می‌دهیم. در آخر ماست یا کشک محلی را به ترکیبات اضافه می‌کنیم. از آنجایی که معمولا کشک و ماست محلی سفت هستند، می‌توان کمی آب به آنها اضافه کرد تا رقیق شوند. سپس اجازه می‌دهیم چند دقیقه بجوشد. اکنون قورتو آماده سرو است.


با مراجعه به اینستاگرام گودپک و دنبال کردن هشتگ #هراستان_یک‌غذا شما هم می‌توانید در معرفی جاذبه‌های خوراکی استان خود شریک شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *