قیمه نثار قزوین یکی از غذاهای محلی این استان است. طرز تهیه قیمه نثار به همراه مواد اولیه در وبلاگ گودپک
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان قزوین – قیمه نثار

استان قزوین، مهد فرهنگ و تمدن

در ادامه سفرهای استانی به گوشه و کنار کشور عزیزمان، ایران و معرفی غذاهای محلی ایران به تفکیک استان‌ها، امروز به استان زیبا و تاریخی قزوین سفر کرده و علاوه بر آشنایی بیشتر با این استان، به معرفی غذاهای محلی آن هم می‌پردازیم.

استان کوهستانی قزوین که توسط رشته کوه‌های البرز، رامند و خرقان احاطه شده است، آب و هوای سردی داشته و از تنوع گیاهی بالایی برخوردار است. این استان که در طول تاریخ، تمدنهای مختلفی را شاهد بوده است، یکی از قطبهای گردشگری ایران به شمار میرود. خیابان سپه، سردر عالی قاپو، کاخ چهل ستون، سرای سعدالسلطنه و حمام قجر تنها بخشی از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی استان قزوین به شمار می‌رود. یکی دیگر از علل محبوبیت قزوین در بین گردشگران، تنوع غذایی بالای این استان است. این استان علاوه بر جاذبه‌های تاریخی، به انواع شیرینی و غذاهای خوشمزه هم معروف است. در ادامه به معرفی و طرز قیمه نثار، یکی از معروف‌ترین غذاهای استان قزوین می‌پردازیم.

مواد مورد نیاز برای تهیه قیمه نثار قزوین

گوشت گوسفندی خرد شده نیم کیلو

پیاز 1 عدد متوسط

برنج 3 پیمانه

زعفران دم کرده ¼ پیمانه

زرشک 120 گرم

خلال پسته و بادام 100 گرم

خلال پوست پرتقال به مقدار دلخواه

رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

چوب دارچین 3 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت می‎‌دهیم. سپس زردچوبه و ادویه‌ها را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، گوشت را به آن اضافه ‌کرده و به خوب تفت می‌دهیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و همراه با گوشت، پیاز و ادویه تفت می‌دهیم. سپس چوب دارچین، زعفران دم کرده و 2 لیوان آب اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا گوشت به آرامی پخته و سس جذب آن شود.

برنج خیس کرده را با کمی آب، نمک و روغن به شیوه آبکش طبخ کرده و اجازه می‌دهیم دم بکشد.

در ظرف جداگانه‌ای، زرشک را با کمی روغن با حرارت کم تفت می‌دهیم و سپس خلال پسته و بادام به همراه پوست پرتقال را اضافه کرده و به آرامی روی حرارت مخلوط می‌کنیم تا برای تزیین پلو آماده شود.

پس از پخت برنج و گوشت، برنج را درون دیس کشیده و گوشت را ریش ریش کرده به همراه زرشک و خلال‌ها برنج را تزیین می‌کنیم.

 

4 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان قزوین – قیمه نثار”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *