مانی پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان سمنان – مانی پلو

مانی پلو، غذای خوشمزه و مقوی استان سمنان

استان سمنان با آب و هوایی خشک به مرکزیت شهر سمنان در نیمه شمالی ایران واقع شده است. این استان تنوع غذایی بالایی داشته و برخی خوراکی‌های نظیر آروشه و گولاچ مختص این استان است. از غذاهای محلی استان سمنان می‌توان به سبزی پلوی سمنانی، خورش هویج و پسته، خلال پلو، ته‌چین گرمساری، تاک پلو، مانی پلو و چرتمه پلو اشاره کرد. استفاده از گوشت تازه توس بانوان سمنانی در تهیه غذاها مشهود است. امروز در ادامه سفرهای استانی برای معرفی غذاهای محلی ایران، به استان سمنان سفر کرده و با طرز تهیه مانی پلو آشنا می‌شویم.

مواد مورد نظر برای تهیه مانی پلو

برنج ۳ پیمانه

لپه ۱ پیمانه

کشمش پلویی ۲۰۰ گرم

زرشک ۱۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

گوشت خورشتی یا چرخ کرده ۳۰۰ گرم

نمک، فلفل، زردچوبه و زیره به میزان لازم

طرز تهیه مانی پلو

برای تهیه مانی پلو، می‌توان از گوشت خورشتی یا چرخ کرده استفاده کرد. اگر تصمیم به استفاده از گوشت چرخ کرده گرفته‌اید، ابتدا باید پیاز را رنده کرده، آب آن را بگیرید و با گوشت چرخ کرده، ادویه و فلفل به خوبی مخلوط کرده و سپس قلقلی‌های کوچک درست کرده و تفت دهید.

اما اگر از گوشت خورشتی استفاده می‌کنید، ابتدا باید پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه و ادویه‌ و گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس دو پیمانه آب اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد.

در مرحله بعدی لپه را که از قبل خیس کرده و آب آن را چند بار عوض کرده‌اید، همراه با آب و کمی نمک بپزید. لپه نباید تا حدی پخته شود که له شود.

سپس برنج را به شیوه آبکش طبخ کرده و ۲ دقیقه پایانی پخت برنج، لپه و رشته پلویی را به آن اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با برنج بجوشد. سپس برنج را آبکش و دم می‌کنیم. در این فاصله زرشک، کشمش و زیره را جداگانه تفت می‌دهیم.

موقع کشیده برنج بخشی از آن را زعفرانی کرده و لابه‌لای آن کشمش و زرشک میریزیم. بخشی از ترکیب زرشک و کشمش هم برای تزیین روی برنج نگه می‌داریم. در نهایت گوشت‌ها را روی برنج چیده و با برنج زعفرانی، کشمش و زرشک تزیین می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *