پیازو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی استان زنجان است.
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان زنجان – پیازو

هوای مطبوع، خوردنی‌های خوشمزه، مردمانی مهمان نواز

استان زنجان که در شمال غربی کشور ایران واقع شده است، با استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، همدان، کردستان و قزوین همسایه است. از ویژگی‌های بارز استان زنجان، آب و هوای بسیار دلچسب و مطبوع آن، به خصوص در فصول گرم سال در کنار مردمانی خونگرم و مهمان نواز است. از سوغاتی‌های مشهور این استان می‌توان به چاقو، در کنار ظروف مسی اشاره کرد. جاذبه‌های تاریخی و طبیعی استان زنجان محدود به چند مورد نشده و اگر بخواهید از همه آنها بازدید کنید، باید سفری چند روزه به این استان جذاب را تدارک ببینید. مسجد جامع، بازار سنتی، حمام حاج داداش، خانه شیخ الاسلامی، کاروانسرای دخان، سد گاوازنگ، گنبد سلطانیه و غار کتله خور تنها بخشی از جاذبه‌های گردشگری استان زنجان است.

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری زنجان، غذاهای سنتی و خوشمزه این استان است. استان زنجان در کنار انواع آش، از جمله آش ترش، آش شیر، بوغدا آشی و… انواع غذاها و شیرینی‌های خوشمزه دیگری هم دارد. یکی از غذاهای بسیار قدیمی و مقوی استان زنجان، پیازو است. در ادامه طرز تهیه و مواد اولیه پیازو را مرور می‌کنیم.

مواد مورد نیاز برای تهیه پیازو

عدس ۱ پیمانه

آلوچه و برگه زردآلو ۱ پیمانه

پیاز متوسط ۱ عدد

گردو آسیاب شده ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

روغن، نمک، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه پیازو

برای تهیه این غذای مقوی ابتدا باید آلوچه و برگه زردآلو را در آب گرم خیس کرده و اجازه دهیم نرم شوند. عدس هم از چند ساعت قبل خیس کرده و آب آن را عوض می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود.

برای تهیه پیازو، ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت می‌دهیم. سپس گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کرده و به خوبی با حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا گردو روغن بیندازد. در ادامه رب گوجه و ادویه‌‌ها را افزوده و تفت می‌دهیم.

سپس نوبت به اضافه کردن عدس می‌رسد. عدس را افزوده و به میزان کافی آب می‌ریزیم تا عدس به همراه سایر مواد به آرامی بپزد. در اواسط پخت، آلو و برگه زردآلو را اضافه می‌کنیم. پس از جا فتادن و پخت کامل مواد، غذا آماده سرو است. می‌توان در صورت تمایل به این غذا گوشت قلقلی هم اضافه کرد.

9 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان زنجان – پیازو”

  1. من در طول چندباری که به زنجان رفتم، از همه ی این غذا ها البته به جز شش انداز خوردم. همه عالی ان.:-) 🙂

  2. خدایی الان بیشتر از ۵ .۶ ماهه از خونواده دورم و هیچکدو از این غذا هارو نخوردم و دلم واس دست پخت مادرم تنگ شده الان عکساشونو دیدم بدجور دلم خواست

  3. سلام:همه ی غذاهای استان زنجان خوشمزه هستند اما من عاشق حلوای اوماجم.
    کارتون عالیه،خسته نباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *