مواد اولیه و طرز تهیه کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی استان فارس
بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی استان فارس – کلم پلو شیرازی

مواد مورد نظر و طرز تهیه کلم پلو شیرازی

استان فارس به مرکزیت شهر زیبای شیراز، در جنوب کشور و در جوار استان‌های کرمان، بوشهر، یزد، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان و هرمزگان واقع شده است. از دیرباز شهر شیراز به نام شعرای بزرگی همچون سعدی و حافظ مزین شده است. شیراز در کنار جاذبه های فراوان گردشگری که موجب جذب توریست های فراوانی از اقصی نقاط جهان می شود، جاذبه های غذایی فراوانی هم دارد.

یکی از این غذاهای محبوب، کلم پلوی شیرازی است. این غذای خوشمزه را همراه با سالاد شیرازی و انواع ترشی‌ها سرو می‌کنند. برای تهیه کلم پلو، معمولا از گوشت چرخ کرده استفاده می‌کنند. گوشت چرخ کرده را قلقلی کرده و پس از پخت، در کنار کلم پلو سرو می‌کنند. در ادامه به معرفی مواد اولیه و دستور پخت کلم پلو شیرازی می پردازیم.

کلم پلو شیرازی تهیه شده از کلم قمری یکی از غذاهای محلب استان فارس و شهر شیراز است

مواد مورد نظر برای تهیه کلم پلو

کلم قمری نیم کیلو

گوشت چرخ کرده 150 گرم

پیاز 2 عدد

تخم مرغ 1 عدد

برنج 3 پیمانه

آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

شوید، ترخون، تره و ریحان 100 گرم

ادویه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

همانطور که قبلا اشاره کردیم، برای تهیه کلم پلو، به قلقلی های تهیه شده از گوشت چرخ کرده نیاز است. برای تهیه این قلقلی ها، پیاز را رنده کرده و آب آن را میگیریم. سپس همراه با گوشت چرخ کرده، ادویه، نمک، فلفل و آرد نخودچی ورز می دهیم. سپس از مواد به اندازه یک فندق برداشته و گرد میکنیم و سپس در روغن داغ سرخ می کنیم.

کلم قمری را به صورت رشته ای خرد کرده و همراه با دو لیوان آب، نمک و مقداری زردچوبه درون قابلمه ای میریزیم تا نرم شود. در این فاصله برنج را به شیوه آبکش طبخ می کنیم. از آنجا که کلم مقداری آب دارد، لازم است برنج را کمی خام از روی حرارت برداشته و آبکش کنیم. اطراف دانه برنج نرم و مرکز آن نسبتا سفت باشد.

کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی استان فارس است که با کلم قمری تهیه میشود.

در مرحله آخر، برنج را همراه با کلم و گوشت قلقلی دم می کنیم تا برنج به خوبی پخته شود. برای تزیین کلم پلو می توانید از کمی زعفران و خلال پسته و بادام استفاده کرد.

1 دیدگاه برای “غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی استان فارس – کلم پلو شیرازی”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *