مواد اولیه و طرز تهیه کمه جوش، غذای محلی استان خراسان رضوی در وبلاگ گودپک
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی خراسان رضوی – کمه جوش

استان خراسان رضوی، سرزمین مفاخر ایران‌زمین

استان خراسان رضوی در شرق ایران و در جوار استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و استان سمنان واقع شده است. این استان بسیاری از بزرگان فرهنگ و هنر کشور را در خود جای داده است. معمولا همه استان خراسان رضوی را با شهر مشهد و بارگاه مقدس اما رضا علیه‌السلام می‌شناسند. اما تمام جاذبه‌های گردشگری این استان در مشهد‌الرضا خلاصه نمی‌شود.

این استان آرامگاه بزرگانی در حوزه فرهنگ و هنر را در خود جای داده‌ست که هر یک به تنهایی یکی از مفاخر ایران‌زمین هستند. آرامگاه عطار نیشابوری، آرامگاه کمال‌الملک – معروف‌ترین نقاش معاصر ایران-، آرامگاه فردوسی در شهر توس و آرامگاه خیام نیشابوری تنها بخشی از جاذبه‌های گردشگری استان خراسان رضوی است.آرامگاه خیام یکی از جاذبه‌های گردشگری استان خراسان رضوی است

در کنار این جاذبه‌های تاریخی، مذهبی و فرهنگی، نمی‌توان از جاذبه‌های خوراکی این استان غافل شد. استان خراسان رضوی انواع شیرینی‌ها و غذاهای سنتی مخصوص خود را دارد که برخی از آنها عبارتند از: کمه جوش، اشکنه، آش آبکش، حلیم عدس، ساطری پلو و غیره اشاره کرد.

در این مقاله می‌خواهیم با یکی از غذاهای سنتی خراسان رضوی به نام کمه جوش آشنا شویم. کمه نوعی فراورده لبنی است که ظاهری شبیه به ماست چکیده دارد. برای مشاهده مواد اولیه و طرز تهیه کمه جوش، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد مورد نیاز برای تهیه کمه جوش

کمه یا ماست چکیده ۲۵۰ گرم

تخم‌‌مرغ ۲ عدد

گوجه فرنگی ۳ عدد

پیاز ۱ عدد

نعناع خشک ۲ قاشق سوپ‌خوری

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کمه جوش

ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس گوجه‌ها را پوست کنده و رنده می‌کنیم و همراه با پیاز اجازه می‌دهیم به آرامی پخته شده و آب آن گرفته شود. در ادامه ادویه‌ها و نعناع را اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا عطر نعناع آزاد شود. دقت کنید که نعناع ممکن است در حرارت زیاد به سرعت بسوزد.

در ادامه کمه یا ماست چکیده را با کمی نمک و تخم مرغ هم می‌زنیم تا تخم‌مرغ و کمه به خوبی در هم ترکیب شوند. سپس به آرامی آب به آن اضافه کرده و مدام هم می‌زنیم تا غلظت آن در حد دوغ غلیظ شود.کمه جوش از غذاهای محلی استان خراسان رضوی است

سپس مایه به دست آمده را به آرامی به ترکیب پیاز و گوجه و نعناع اضافه کرده و مدام هم می‌زنیم. هم زدن در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا امکان بریدن کمه وجود دارد. پس از جوش آمدن و کمی جوشیدن کمه جوش آماده سرو است.

2 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی خراسان رضوی – کمه جوش”

  1. سلام. من اهل استان خراسانم و میخوام غذاهای محلی این استان رو با دستور پخت اصیلشون در خدمت عموم قرار بدم تا از این طریق هرچند کم، به اشاعه فرهنگ و جاذبه های غنی این استان کمک کنم. آیا میتونم با شما در این مسیر همکاری کنم؟
    ممنون میشم اگر جواب بدین.

    1. سلام دوست عزیز. دغدغه شما برای اشاعه فرهنگ دیرینه این مرز و بوم قابل تقدیره و همکاری با شما برای ما افتخار محسوب میشه. شما میتونید از طریق اینستاگرام گودپک و با هشتگ #هراستان_یک_غذا دانش و تجربیات خودتون رو در اختیار ما بذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *