طرز تهیه کوفته تبریزی به همراه نکات پخت آن
بلاگ

غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی-کوفته تبریزی

کوفته تبریزی غذای اصیل و محبوب آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی در شمال غربی کشور، به مرکزیت تبریز واقع شده است. این استان ترک زبان علاوه بر مهد فرهنگ و تمدن، یکی از متنوع‌ترین استان‌ها از لحاظ غذایی است. آذربایجان شرقی برای کسانی که به دنبال تجربه طعم‌های جدید هستند، استان ایده‌آلی به شمار می‌رود. انواع شیرینی مانند باسلوق، قرابیه، ریس، نوقا، انواع غذا از جمله کوفته، کباب بناب، آش‌های متنوع و نان‌های مختلف تنها گوشه‌ای از خوراکی‌های متنوع این استان به شمار می‌روند.

بدون شک یکی از معروف‌ترین غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی که آوازه آن در تمام ایران و حتی کشورهای خارجی پیچیده و حتی می‌توان گفت به جاذبه گردشگری برای این استان تبدیل شده است، کوفته تبریزی است. کوفته تبریزی به دلیل مواد مغذی، شیوه پخت و طرز تهیه متفاوت آن، در گروه غذاهای دشوار و بسیار مغذی محسوب می‌شود. در ادامه طرز تهیه کوفته اصیل تبریزی با تمام نکات طبخ آن را آموزش می‌دهیم.کوفته تبریزی، مواد اولیه، طرز تهیه و نکات پخت کوفته تبریزی

مواد مورد نظر برای کوفته تبریزی (3 کوفته متوسط)

گوشت چرخ کرده 400 گرم

برنج 5 قاشق غذاخوری

لپه 4 قاشق غذاخوری

تخم مرغ 1 عدد

پیاز متوسط 2 عدد

رب کوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری

سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع) 2 قاشق غذاخوری

مواد میانی (آلو، گردو، زرشک، تخم مرع آب پز) به دلخواه

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کوفته تبریزی

ابتدا برنج و لپه را در ظروف جداگانه نیم پز کرده و پس از آبکش کردن، با گوشت‌کوب کمی آنها را له می‌کنیم. نیازی به له شدن کامل دانه‌های برنج و لپه نیست. تنها کافیست کمی کوبیده شوند. در این فاصله یکی از پیازها را رنده کرده و در کمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. سپس ادویه‌جات، فلفل، زردچوبه و رب را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، به آن در حدود 4 الی 5 لیوان آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم جوش بیایید. پس از جوش آمدن شعله را کم کرده و به سراغ تهیه کوفته می‌رویم.

برای تهیه مواد اصلی کوفته تبریزی، ابتدا باید پیاز را رنده کرده و آب آن را به خوبی بگیریم. سپس گوشت را به پیاز رنده شده افزوده و همراه با ادویه، نمک و فلفل ورز می‌دهیم. مهم‌ترین نکته در تهیه کوفته تبریزی ورز دادن مواد است. مواد را باید به قدری ورز دهیم که کاملا یکدست شده و به خوبی در دست شکل بگیرد. پس از ورز دادن گوشت و پیاز، برنج و لپه نیم پز له شده را به آن اضافه کرده و مجددا خوب ورز می‌دهیم. در نهایت پس از وزر دادن کامل مواد، نوبت افزودن سبزی خرد شده می‌رسد. سبزی هم اضافه کرده و در آخر تخم مرغ را به مواد افزوده و برای چند دقیقه مواد را به خوبی ورز می‌دهیم.طرز تهیه کوفته تبریزی و ورز دادن مواد کوفته

هرچه مواد کوفته بیشتر ورز داده شوند، انسجام بیشتری داشته و احتمال وا رفتن آنها در حین پخت کاهش می‌یابد. سپس از مواد کوفته در کف دستتان مانند کتلت پهن کرده و مرکز آن را با مواد دلخواهی که در بالا ذکر شد، پر کنید. سپس آن را کاملا گرد کرده و در سس کوفته درون قابلمه بگذارید.

کوفته‌ها را به آرامی جا به جا کرده و در قابلمه را کامل نبندید. کوفته باید به آرامی پخته شود. زمان تقریبی پخت آن بین 45 تا 60 دقیقه است. بستن در قابلمه موجب جمع شدن بیش از حد بخار و وا رفتن کوفته‌ها می‌شود. در نیمه‌های زمان پخت، کوفته را به آرامی درون قابلمه برگردانید تا طرف دیگر آن هم درون سس قرار گرفته و طعم دار شود. جا به جایی کوفته حتی تا زمان سرو باید بسیار آهسته صورت گیرد.

2 دیدگاه برای “غذاهای سنتی ایران: غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی-کوفته تبریزی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *