بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری – گردو پلو

طرز تهیه گردو پلو

گردو پلو از جمله غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری است. این استان نسبتا کوچک که در جوار استان های خوزستان، لرستان، اصفهان و کهکیلویه و بویراحمد واقع شده به دلیل وجود ایل های مختلف و زندگی عشایری، غذاهای خوشمزه و مقوی بسیاری دارد. یکی از این غذاها که بیشتر درشهرستان سامان طبخ می شود، گردو پلو است.

معرفی غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری: گردو پلو

این غذا اگرچه یک غذای مجلسی محسوب شده و حتی در مراسم‌ها و مناسبات رسمی قابل سرو است، اما طرز تهیه بسیار ساده ای دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه گردو پلو

برنج 4 پیمانه

پیاز 2 عدد

گوشت مغز ران 300 گرم

گردو 300 گرم

نمک و ادویه به میزان لازم

زرشک و زعفران برای تزیین

طرز تهیه گردو پلو

برای تهیه این غذای خوشمزه و مقوی ابتدا باید گوشت را در ابعاد گوشت قیمه خرد کرده و سپس همراه با پیاز خرد شده و کمی روغن تفت دهید. سپس ادویه را افزوده و پس از کمی تفت دادن، آب را اضافه کنید تا گوشت و پیاز به خوبی پخته شوند.

از شب قبل گردو را در آب خیس کرده و پوسته آن را جدا کنید. سپس یک پیاز دیگر را خرد کرده و در  روغن به حدی سرخ کنید که طلایی شود. در ادامه گردوی پوست کنده را به پیاز اضافه کرده و پس از تفت دادن گردو، زعفران دم را به آن اضافه می کنیم.

برنج را به شیوه آبکش پخته و دم می کنیم. پس از پخت، آن را درون دیس کشیده و لایه لایه بین برنج را با گردو و گوشت پر می کنیم. برای تزیین غذا هم می توان از برنج زعفرانی، زرشک و کمی از مواد گردو استفاده کرد.

مواد اولیه و طرز تهیه گردو پلو در وبلاگ گودپک

آب گوشت را هم می توان به صورت جداگانه در کنار گردو پلو سرو کرد.

1 دیدگاه برای “غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری – گردو پلو”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *