بلاگ

غذاهای محلی ایران: غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری – گردو پلو

طرز تهیه گردو پلو

گردو پلو از جمله غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری است. این استان نسبتا کوچک که در جوار استان های خوزستان، لرستان، اصفهان و کهکیلویه و بویراحمد واقع شده به دلیل وجود ایل های مختلف و زندگی عشایری، غذاهای خوشمزه و مقوی بسیاری دارد. یکی از این غذاها که بیشتر درشهرستان سامان طبخ می شود، گردو پلو است.

معرفی غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری: گردو پلو

این غذا اگرچه یک غذای مجلسی محسوب شده و حتی در مراسم‌ها و مناسبات رسمی قابل سرو است، اما طرز تهیه بسیار ساده ای دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

مواد مورد نظر برای تهیه گردو پلو

برنج 4 پیمانه

پیاز 2 عدد

گوشت مغز ران 300 گرم

گردو 300 گرم

نمک و ادویه به میزان لازم

زرشک و زعفران برای تزیین

طرز تهیه گردو پلو

برای تهیه این غذای خوشمزه و مقوی ابتدا باید گوشت را در ابعاد گوشت قیمه خرد کرده و سپس همراه با پیاز خرد شده و کمی روغن تفت دهید. سپس ادویه را افزوده و پس از کمی تفت دادن، آب را اضافه کنید تا گوشت و پیاز به خوبی پخته شوند.

از شب قبل گردو را در آب خیس کرده و پوسته آن را جدا کنید. سپس یک پیاز دیگر را خرد کرده و در  روغن به حدی سرخ کنید که طلایی شود. در ادامه گردوی پوست کنده را به پیاز اضافه کرده و پس از تفت دادن گردو، زعفران دم را به آن اضافه می کنیم.

برنج را به شیوه آبکش پخته و دم می کنیم. پس از پخت، آن را درون دیس کشیده و لایه لایه بین برنج را با گردو و گوشت پر می کنیم. برای تزیین غذا هم می توان از برنج زعفرانی، زرشک و کمی از مواد گردو استفاده کرد.

مواد اولیه و طرز تهیه گردو پلو در وبلاگ گودپک

آب گوشت را هم می توان به صورت جداگانه در کنار گردو پلو سرو کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *